Bond EBS wil Parmessar niet terug als algemeen directeur
20 Mar 2017, 17:26
foto


De algemene ledenvergadering van de bond bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS) vindt dat algemeen directeur Rabin Parmessar niet meer mag terugkeren in het bedrijf. Dit besluit is vanmiddag genomen tijdens een spoed algemene ledenvergadering.

De bond onder leiding van Steve Geerlings, is geïnformeerd over het besluit van de raad van commissarissen (rvc) om Parmessar te schorsen. Deze kwestie is voorgehouden aan de ledenvergadering. Unaniem werd besloten dat Parmessar niet meer terug kan keren naar het bedrijf.

De rvc heeft vandaag ook de stafleden geïnformeerd over het besluit om Parmessar te schorsen. Met de waarneming is financieel directeur Randis Koster belast door de rvc. Parmessar heeft een maand om zich te verweren. Volgens de statuten moet de algemene vergadering van aandeelhouders binnen een maand worden gehouden.

Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen heeft zich geschaard achter het besluit van de de rvc, onder leiding van Patrick Peneux. Nu heeft de rvc ook de steun van de vakbond.