Doekhie ontstemd over schorsing Parmessar
20 Mar 2017, 00:01
foto
Rachied Doekhie


NDP-topper tevens Assembleelid Rachied Doekhie vindt het niet in de haak dat algemeen directeur van de EBS, Rabin Parmessar, geschorst is door de raad van commissarissen (rvc). "Hij is een harde werker en een prominente NDP'er, die zich enorm inzet voor de partij en voor het land. Hij had de opdracht om orde op zaken te stellen bij de EBS en volgens mij was hij daarmee bezig," zegt Doekhie in gesprek met Starnieuws. Hij wacht de reactie van president Desi Bouterse af.

Doekhie merkt op dat Parmessar in de korte tijd heel wat gedaan heeft om stroomvoorziening in orde te maken in diverse gebieden. Zo is Powakka voorzien van elektriciteit. In Nickerie is de Cassaveweg aangesloten op het net. Ook post Utrecht werd aangepakt. "Terwijl Parmessar in het binnenland was zaterdag om de situatie rond de stroomvoorziening te bekijken, krijgt hij een brief dat hij is geschorst. Zo behandel je iemand die zoveel offers heeft gebracht voor de partij en het land niet," voert Doekhie aan.

"Het is een schande voor de NDP dat deze zaak zo is aangepakt. Dit kan echt niet. De mensen moeten maar bewijzen wat Parmessar fout gedaan heeft. Het bedrijf moet gezond worden gemaakt. Dit houdt in dat achterstallige schulden geïnd moeten worden. Diakonessenhuis is een particulier ziekenhuis en heeft veel openstaande rekeningen. Er is hierover maandenlang contact met het ziekenhuis," stelt Doekhie. Hij merkt op dat Parmessar het bedrijf moet draaien en dient op te treden.

Doekhie zegt dat hij de president nog niet gesproken heeft over deze kwestie. Hij kan zich niet voorstellen dat de schorsing van de NDP-topper afgestemd is met de president. Volgens informatie van Doekhie zou de raad van commissarissen vanaf het begin, Parmessar het leven zuur hebben gemaakt. Ook boterde het niet tussen minister Regilio Dodson en Parmessar. De directeur moet de ruimte hebben om het werk te doen. Volgens Doekhie hebben de mensen die Parmessar weg wilden, de kwestie van het Diakonessenhuis gebruikt om hem te schorsen.

Saturday 23 June
Friday 22 June