Na tien jaar eindelijk licht voor Cassaveweg-zuid
22 Feb 2017, 01:45
foto
Rashied Doekhie stelt het project in werking.


Cassaveweg-zuidproject in Nickerie heeft eindelijk elektriciteit. Het elektrificatieproject ter waarde van SRD 3 miljoen, is in november vorig jaar goedgekeurd door de regering, zegt de directeur van de Energie Bedrijven Suriname (EBS), Rabinder Parmessar. Het personeel van de EBS heeft binnen twee maanden het voorwerk kunnen doen, zodat er nu elektriciteit is op het project dat 353 kavels heeft.

Het project krijgt elektriciteit met een vermogen van 6kva per kavel; in totaal worden er 2240 meter hoogspanningsnet, 6777 meter laagspanningsnet, 8 st 160 kva transformatoren en 1 stuk 100 kva transformator en 226 straatarmaturen geïnstalleerd voor straat verlichting. Parmessar zegt dat er voor enkele projecten die op uitvoering wachten, nog financiering moet komen.

In planning is een 10 megawat powerplant te Hazard, dat ongeveer US$ 22 miljoen zal gaan kosten; dit bedrag komt van het IsDB. Ook een onderstation voor van Pettenpolder is in voorbereiding; dit zal uit de middelen van de CDB worden gefinancierd. Verder zullen er 2 solarparken opgezet worden van 1 megawat voor Nickerie. Deze projecten zullen in de periode tot 2020 uitgevoerd worden.

Bij de inwerkingstelling waren de financieel en technisch directeur van de EBS ook aanwezig. De parlementariërs van de oppositie, die volgens Parmessar waren uitgenodigd, zijn niet komen opdagen, terwijl hun collega’s Rashied Doekhie en Guilliano Snip wel aanwezig waren. Doekhie gaf aan dat er altijd geld zal zijn voor ontwikkeling. “De mensen die vragen “Pe A Moni De” moeten komen kijken wat er dat geld gebeurt”, zei hij.”Steeds wanneer er ontwikkeling komt in een gebied, hoeft men niet te twijfelen door wie het wordt neergezet. Het is steeds de NDP of een organisatie waar de president leiding aangeeft”, beweert Doekhie.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April