Zaak Meriba uitgesteld; raadslieden vragen meer ruimte
21 Feb 2017, 12:26
foto


De strafzaak waarin Romano Meriba samen met Ruben S. (39), Errol S. (41) en Anthony C. (55) terechtstaan, is uitgesteld naar de zitting van 7 maart. Zij worden verdacht van het beroven van de ondernemer Rick S. op 9 november 2015. Dit is met zware geweldpleging gebeurd. Ook wordt hen poging tot doodslag, overtreding van de Vuurwapen wet tezamen en in vereniging ten laste gelegd. De raadslieden hebben kantonrechter Rewieta Chatterpal om meer ruimte gevraagd voor het pleidooi.

Bij de beroving op 9 november 2015 zijn Melvin Tob en Sigmund Struiken, die betrokken waren, omgekomen tijdens een schotenwisseling met de politie. Op de vorige zitting had officier van Jusitie, Duncan Nanhoe, de strafeis gepresenteerd. Meriba hoorde een celstraf van tien jaar onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht tegen zich eisen. Deze eis geldt ook voor de medeverdachte Anthony C. De eis tegen Errol S. is acht jaar tegen Ruben S. werd een celstraf van twee jaar onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, geëist. Het verzoek werd gedaan om de man weer in het gevang te plaatsen.

​Raadsman Oscar Koulen was reeds voorbereid om te pleiten, maar de kantonrechter stelde voor om het samen met de collega's Benito Pick, Raoul Lobo en Hedley Derby te doen op 7 maart. ​

Wanita Ramnath
Advertenties

Thursday 02 May
Wednesday 01 May
Tuesday 30 April