Zeven verdachten staan terecht voor twee berovingen
21 Feb 2017, 02:42
foto


De verdachten Fabian W., Kevin B., Clayton L., Merrel K., Randal L., Dennis S. en Robertino L., staan terecht voor diefstal middels braak op 10 oktober 2015. De benadeelde is Krishnakoemari Mathoera. In deze zaak eiste officier van justitie, Nirmala Maikoe, vrijspraak. De verdachten ontkennen zich schuldig gemaakt te hebben aan het feit. Zij hebben wel een ander feit op hun naam staan. De verdachten hebben gepoogd diefstal te plegen bij een andere benadeelde. Voor dit feit hebben zij een strafeis gehoord.

De buurvrouw van Mathoera hoorde het alarm van de woning overgaan. Verder is er een telefoonuitdraai waaruit blijkt dat verdachten Fabian W., Dennis S., Randal L. en nog twee anderen zich op 9 en 10 oktober 2015 zich frequent in de nabije omgeving van de woning bevonden. Verder werd het gestolen vuistvuurwapen van Mathoera in het voertuig van Randal L. gevonden. Maikoe voerde aan dat zij er niet aan twijfelt dat deze verdachten zich schuldig hebben gemaakt aan het feit, maar dat het Openbaar Ministerie niet tot het wettig en overtuigend bewijs in deze zaak is gekomen. Ze eiste vrijspraak tegen de verdachten voor dit strafbaar feit.


Ook ontkennen de verdachten het tweede feit gepleegd te hebben. Op 12 oktober 2015 hebben de verdachten gepoogd om diefstal te plegen bij de benadeelde. Een raam van het gebouw is geforceerd en twee fluorescent lampen zijn vernietigd. Toen de politie arriveerde, vluchtten de verdachten weg in een voertuig. De achtervolging werd door de politie ingezet. Het voertuig werd gesommeerd te stoppen. De politie trof acht personen in het voertuig aan. Daarnaast waren er breekwerktuigen, handschoenen, bivakmutsen, vuistvuurwapens en een aantal mobiele toestellen.

Randal L. besloot om de waarheid bij de politie te vertellen. Hij vertelde dat de overige verdachten bekend zijn bij hem en dat hij ze afgezet had om een inbraak te plegen. Daarna zou hij op hun telefoontje wachten om ze af te halen. Ook is er een telefoonuitdraai waaruit blijkt dat deze verdachten op diverse momenten telefonisch contact met elkaar hadden. Volgens de officier gaat het om het betrappen op heterdaad. Echter, de verdachten ontkennen enige betrokkenheid in het feit. Ze eiste tegen elk van de verdachten een celstraf van een jaar onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Op 30 april zullen de raadslieden pleiten in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties