Twee jaar cel voor veroorzaken aanrijding met gewonden
09 Dec 2016, 05:23
foto


Ashishkoemar G. had op 9 april aan de Kennedyweg een aanrijding veroorzaakt, waarbij er gewonden vielen. Hij was onder invloed van alcohol en reed een busje van achteren aan. Zijn rijbewijs was reeds ingevorderd, omdat hij op 20 januari en op 3 maart van dit jaar onder invloed van alcohol reed. De slachtoffers liepen verschillende fracturen op. Rechter Daniëlle Karamat Ali, veroordeelde Ashishkoemar G. tot een celstraf voor twee jaar, een geldboete van SRD 750 of een vervangende hechtenis van twee weken.

De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie opgelegd. De kantonrechter merkte op dat de man dronken achter het stuur plaatsnam, terwijl zijn rijbewijs ingevorderd was. Twee personen raakten daarbij zwaargewond. Ze liepen een bekkenfractuur, en een onderarmfractuur op. De veroordeelde reed met een grote snelheid. Hij reed de autobus op een drempel van achteren aan. De bestuurder van het busje had zijn snelheid verminderd om over de drempel te rijden. Ashishkoemar G. verklaarde dat hij een black-out had. Hij had viermaal de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd.

Advocaat Mukesh Sheombar die Ashishkoemar G. bijstond, vroeg om de straf te verminderen. De veroordeelde had een nieuwe wagen gekocht. Hij had luid muziek aan en had niet gehoord toen de mede-inzittende vroeg om het voertuig te besturen. Volgens de raadsman moesten de inzittenden ook beseffen dat de man dronken was en niet achter het stuur moest plaatsnemen.

Wanita Ramnath
Advertenties