Digicel Suriname ziet potentie in de economie
21 Oct 2016, 02:28
foto
De CEO van Digicel Suriname, Valde Ferradaz, met de Ford Ranger die behoort tot de jubileumactie van het bedrijf. (Foto: Raoul Lith)


Valde Ferradaz, de nieuwe directeur van Digicel Suriname, denkt dat er veel potentie is voor een groei in de economie, indien het lukt om het tijdperk van digitalisering en breedband internet snel in te luiden. Dit moet gebeuren samen met de overheid en de telecommunicatieoperators. Het gaat bij hem om ‘high-speed’ breedband die goedkoper is, waardoor er dus veel groei mogelijk is en ruimte is voor concurrentie. Volgens de CEO is Suriname nog in de beginfase in vergelijking met andere volwassen en meer concurrerende markten waar het bedrijf actief is.

Digicel is volgens Ferradaz een jong telecommunicatie bedrijf dat nog verder moet groeien. Een van de belangrijke uitdagingen is om nog ‘Surinaamser’ te worden, sociaal doordringend en relevanter en de diversiteit op het gebied van dienstverlening te begrijpen van Suriname. Het behouden van de klanten is een van de aandachtpunten. Met de intrede van Digicel in Suriname negen jaar geleden, kwam volgens hem innovatie, concurrentie en de prijzen werden verlaagd.

Het bedrijf heeft diensten gebracht naar delen van het binnenland, waar er sprake was van groeiende economie en die erg informeel was, zoals in de in de mijnbouw. Ook het 4G netwerk, het snelste internet in het centraal gebied van Paramaribo en ICT, zijn enkele verdiensten die hij noemt. Klanten kunnen nu ook de Digicelapp downloaden waar er allerlei voor hen relevante informatie staat.
In verband met het jubileum in november zijn er enkele acties op komst, waarbij er een Ford Ranger en acht geldprijzen met een totaal waarde van SRD 80.000 te winnen valt. De promotie valt samen met het inluiden van de kerstperiode. Deze actie duurt tot 2 januari.

Raoul Lith
Advertenties