Vicepresident brengt ordening in mobiel telefoongebruik
31 Jul 2016, 00:01
foto
Vicepresident Ashwin Adhin


Vicepresident Ashwin Adhin heeft besloten om ordening te brengen in het mobiele telefoongebruik op kosten van de Staat. "Dit besluit zal zeker enkele honderden duizenden besparen op maandbasis," bevestigt vicepresident Ashwin Adhin tegenover Starnieuws. Door de jaren heen is er een onoverzichtelijke situatie ontstaan.

Nagegaan zal worden wie allemaal gebruik maken van het CUG-systeem, waarbij onderling in een groep gebeld kan worden. Er zal een evaluatie gepleegd worden of mensen daadwerkelijk in aanmerking komen om op Staatskosten met elkaar te bellen. Velen maken hier gebruik van, al dan niet met een eigen toestel. Er wordt een inventarisatie gepleegd hoeveel mensen een post paid aansluiting hebben waarvoor de overheid betaalt.

"Het streven is om 40.000 aansluitingen terug te brengen naar 'prepaid' zonder beltegoed voorziening. Het gaat om ambtenaren die bij Digicel en Telesur zijn aangesloten. Het contract dat met Digicel gesloten was tijdens de vorige regeerperiode door het kabinet van de vicepresident, is intussen verlopen.

De telefoonkosten zullen niet meer door het land worden betaald. "Met de ordening wordt de situatie teruggebracht tot een nulpunt. En van daaruit zullen wij kijken welke diensten hoogstnoodzakelijk in aanmerking komen voor beltegoed op maandbasis," deelt de vicepresident mee.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April