Opnieuw verhoging prijzen Melkcentrale
29 Jul 2016, 15:34
foto


De prijs van melk en andere producten gaan voor de tweede keer dit jaar flink de lucht in. Vanaf maandag zal een liter melk in plastic verpakking van SRD 4,95 naar SRD 5,75 worden verhoogd. In april dit jaar was de melk reeds met 95 cent verhoogd.

Magere yoghurt van 500 ml stijgt van SRD 5 naar SRD 5,75. Ook voor de verpakking van 250 ml zal 75 cent meer moeten worden neergeteld. De meeste producten zijn met 75 cent verhoogd. De prijzen van grondstoffen, nutsvoorzieningen en transport zijn in de afgelopen periode verder gestegen door de wisselkoers ontwikkelingen. De Melkcentrale is geconfronteerd met prijsverhogingen van onder andere grond-, hulp– en verpakkingskosten, legt directeur Dew Sitaram uit in een bekendmaking. De opkoopprijs van rauwe melk zal ook worden aangepast.

De Melkcentrale ontvangt bijkans tien jaar geen subsidie van de overheid. De directeur zegt dat hij gedwongen is om de prijzen van het gehele assortiment te verhogen, waarbij getracht is om de prijzen betaalbaar te houden.

U kunt de nieuwe prijslijst hier downloaden.
pdf-icon.gif Prijsverhoging_Melkcentrale_per_1_augustus.pdf                
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March