Bousaid neemt hamer Bankiersvereniging over
23 Jul 2016, 04:28
foto
Jim Bousiad, de nieuwe voorzitter van de Surinaamse Bankiersvereniging.


Jim Bousaid, algemeen directeur van de Hakrinbank, is de nieuwe voorzitter van de Surinaamse Bankiersvereniging. Bousaid neemt de voorzittershamer over van Sigmund Proeve, directeur van De Surinaamsche Bank. De overige bestuursleden zijn Stanley Mathura (directeur Surichange Bank), Ginmardo Kromosotoe (directeur Surinaamse Postspaarbank) en Eblein Frangie (directeur Finabank).

Het nieuwe bestuur werd vrijdag gekozen op de jaarlijkse algemene ledenvergadering. De Surinaamse Bankiersvereniging waar alle commerciële banken en twee secundaire banken lid van zijn, is de belangenorganisatie van het Surinaamse bankwezen.

Het nieuwe bestuur treedt aan in een zeer turbulente periode met een instabiele macro-economische omgeving, die significante risico’s voor het bankwezen met zich meebrengt, zegt de Bankiersvereniging. De aanscherping van het begrotingsbeleid en de verstrakking van het monetaire beleid, hebben een directe invloed op de positie van het functioneren van het bankwezen.

Nauwe samenwerking
De Surinaamse Bankiersvereniging wil nauw samenwerken met vooral de monetaire autoriteiten om de stabilisatiedoelstellingen van het aanpassingsprogramma te realiseren, zodat de economie in een rustiger vaarwater kan komen te verkeren.
"De Surinaamse Bankiersvereniging beschikt over veel praktische kennis en expertise op het gebied van saneringsbeleid van een uit het lood geslagen economie, die zij gaarne beschikbaar stelt aan de beleidsmakers."

De samenwerkingsrelatie met de Centrale Bank van Suriname wenst de Surinaamse Bankiersvereniging verder te intensiveren, zodat de belangrijke monetaire maatregelen binnen de uitvoering van het SAP, goed uitgevoerd kunnen worden. De vereniging ondersteunt de aanscherping van het integriteitstoezicht van de Centrale Bank van Suriname op het Surinaamse bankwezen, zodat de corporate governance van banken wordt verbeterd en een 'same level playing field' wordt gewaarborgd.
Het nieuwe bestuur zal op korte termijn een kennismakingsronde maken langs relevante stakeholders en samenwerkingspartners.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April