Kanhai: Vandaag wordt 8 december strafproces beëindigd
30 Jun 2016, 06:47
foto


"Met de uitvoering van de resolutie van de regering, is het 8 december strafproces ten einde. Er vindt geen verdere vervolging plaats, wanneer het Openbaar Ministerie, via de auditeur-militair, rekwireert dat de vervolging wordt beëindigd." Dit zegt de raadsman Irvin Kanhai van onder andere hoofdverdachte Desi Bouterse, om een reactie gevraagd aan Starnieuws.

Kanhai gaat ervan uit dat nadat auditeur-militair Roy Elgin aan het woord is gekomen, de Krijgsraad zich zal beraden. Hij verwacht dat de zitting wordt geschorst, waarna de Krijgsraad een eindbeslissing zal nemen. Dit zal volgens hem op een nog uit te schrijven zitting gebeuren.

"Als er geen vordering is, is er geen zaak," stelt Kanhai. Het Openbaar Ministerie gaat op basis van de resolutie niets anders doen dan deze uitvoeren. Kanhai merkt op dat in de resolutie alles is vastgelegd op grond waarvan de regering besloten heeft instructies te geven aan de procureur-generaal. "Ik ga vandaag zonder paperassen naar de zitting, want er zal geen inhoudelijke behandeling plaatsvinden," zegt de raadsman.
Advertenties