Argentinië met speels gemak langs Bolivia
15 Jun 2016, 02:27
Argentinië heeft alle drie doelpunten in de eerste helft gescoord. (Beeld: SCCN)

Argentinië heeft zijn laatste wedstrijd in groep D met 3-0 gewonnen van Bolivia. Bondscoach Tata Martino verscheen zonder sterspeler Lionel Messi aan de start in Centurylink Field te Seattle, Washington. Hoewel de wedstrijd slechts van administratieve waarde was, kreeg het goed opgekomen publiek, waar voor zijn geld. In de eerste helft was het met doelpunten en in de tweede speelperiode met amusement van Lionel Messi.

Argentinië begon meteen een fel offensief en Erik Lamela verbrak reeds binnen een kwartier het evenwicht: 1-0. Nauwelijks bekomen van deze tegenvaller, kreeg Bolivia nog een tegendoelpunt om de oren, toen Ezequiel Lavezzi al vallend een rebound inschoot: 2-0. Na ruim een half uur spelen deed Victor Cuesta de wedstrijd op slot: 3-0, bij welke stand partijen de rust ingingen.

Messi kwam in de tweede helft onder luid gejoel van het publiek, het veld op en was ongewoon veel aan de bal. Zijn rol was dus, anders dan in de vorige ontmoeting, niet om doelpunten te maken, maar om het publiek te amuseren. Hij slaagde daar, tot groot genoegen van zijn fans, maar tot ergernis van de tegenstander, glansrijk in. Dit zorgde voor een opstootje, nadat hij ongeoorloofd was bejegend door de speler Djasmani Campos. Argentinië domineerde ook de tweede speelperiode van begin tot eind, maar kwam niet meer tot scoren. Door dit resultaat gaat Argentinië met groot machtsvertoon naar de kwartfinales, terwijl Bolivia naar huis mag.

Argentinië is het enige land dat alle wedstrijden gewonnen heeft in de groepsfase. In de kwartfinales wordt het gekoppeld aan Venezuela. Vandaag is het een rustdag. Donderdagavond staan in de kwartfinale VS en Ecuador tegenover elkaar. Peru en Colombia ontmoeten elkaar vrijdag. Zaterdag zijn er twee wedstrijden: Argentinië - Venezuela en Mexico-Chili.