Bee: ABOP zal troef inzetten als het erger wordt
30 May 2016, 02:36
foto
ABOP-topper Marinus Bee zondag in Flamboyant Park. (Foto's: René Gompers)


Als de situatie in het land blijft verslechteren zal de ABOP genoodzaakt zijn haar troef in te zetten, kondigt partijtopper Marinus Bee aan. Die troef is al eerder in 1986 ingezet en is de democratie hersteld, deelt hij mee. Volgens Bee en Diana Pokie is de gang naar het IMF het meest visieloze besluit van de regering en wordt de rechtsstaat wederom in gevaar gebracht.

Bee benadrukt dat ABOP geen blaam treft voor de situatie waarin het land terechtgekomen is. Hij brengt in herinnering dat André Misiekaba de ABOP voor ‘yon yoni (kleintje) had uitgemaakt en de partij dus niet in staat kon zijn geweest het land in deze toestand te brengen. “Ze zeiden dat ABOP geen visie heeft,” haalt Pokie aan. “Daar maken we ons niet druk over, geen visie is altijd beter dan ‘por’ fisi’, want kijk waar ze nu met al hun visie en deskundigheid zijn beland; op de stoep bij IMF. Daar kom je alleen terecht als je geen uitweg meer hebt. IMF is geen Sinterklaas. Je hebt je te houden aan wat overeengekomen is. Dat betekent dat we het moeilijker krijgen met de verhogingen. Ik feliciteer de bevolking niet met IMF, ik wens u sterkte toe want we gaan moeilijke tijden tegemoet," stelt Pokie.

“Ik heb overal roti’s en picolets. We zijn op de hoogte van al hun bewegingen,” deelt Bee mee. Ik beschik al twee weken over het crisisplan en er staan geen nieuwe dingen in. Ze doen zo geweldig over IMF, bijna ye brib’ tak’ na wan bun sani,” merkt hij op. “Maar ze zeggen niet hoe je gaat uitkomen met de verhoogde stroomtarieven, met de gezondheidszorg, met de kinderen die naar school moeten.” Bee haalt aan dat elke andere regering het beter zal doen dan de huidige, omdat die er alles aan zal doen om te voorkomen dat het land verder afglijdt. “Hoe langer deze regering aanzit hoe meer ik van pa Venetiaan hou,” merkt hij op. “Hij wist van besturen. ABOP heeft met hem veel voor het binnenland kunnen realiseren.”

Bee haalt aan dat de rechtsstaat weer in gevaar komt. “We zien dat de regering gewoon weigert vonnissen uit voeren. De Nationale Assemblee is een verlengstuk van de regering geworden,” meent hij. “Un ‘ab wan troef, wan joker, we pley a pley ma a de in un’ baka saka,” deelt Bee mee. “If a democratie e kon moro in gevaar w’o pot’ eng go baka want 1986 un be pot’ a joker dati kba en a sorgu tak a democratie kon.” Bee roept parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons op om de positie van de Assemblee te bewaken opdat “het werk naar behoren gedaan kan worden zodat de regering gecontroleerd kan worden.” ABOP wil erger voorkomen zodat volgende generaties niet met de wantoestanden opgescheept zitten, benadrukt Bee.

René Gompers
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March