Autobestuurder zag verkeersslachtoffers niet
27 May 2016, 01:24
foto


Damian H. verklaarde tegenover rechter Danielle Karamatali dat hij de bromfietser en de duorijder niet gezien had. Hij reed de slachtoffers op de hoek van de Saramacca- en Prinsenstraat aan. Na de aanrijding reed hij over de bromfiets en deze werd een grote afstand meegesleurd. Een andere autobestuurder heeft hem klemgereden waardoor hij moest stoppen. Volgens de verdachte wist hij toen pas dat hij iemand aangereden had.

Damian H. beweerde dat hij zelf gestopt was. De kantonrechter hield hem voor dat hij klemgereden werd door een autobestuurder. De verdachte zei dat het rustig was op de weg en dat hij niemand gezien had. De twee slachtoffers waren in hulpeloze toestand achtergelaten. Na drie dagen heeft hij zich aangemeld bij de politie. De verdachte is niet in het bezit van een rijbewijs. Damian H. zegt dat hij spijt van heeft en dat hij zich schuldig voelt. Hij wil de slachtoffers vergoeden.
Karamatali voerde aan dat de ruiten van het voertuig niet getint waren. Ook verkeerde de verdachte niet onder invloed van alcohol. Daarnaast had de motorkap van het voertuig een enorme schade opgelopen door de ontstane botsing. Volgens de rechter zou de verdachte dat wel gemerkt moeten hebben.

Het slachtoffer, een negentienjarige die de bromfiets bestuurde, is gehoord. Hij liep op een kruk en kan nauwelijks staan. Door de opgelopen fracturen is het slachtoffer niet meer instaat te werken. Hij zat in de bouwsector. Hij verklaarde dat hij op die bewuste avond samen met een collega was. De bromfiets had hij pas een week geleden gekocht en de verlichting deed het prima. Het slachtoffer verklaarde dat het rustig op de weg was. Plotseling zag hij een voertuig vanuit de tegenovergestelde richting op hem afkomen. Hij werd aangereden en viel bewusteloos neer. In het ziekenhuis kwam hij weer bij zijn positieven. Hij had een fractuur aan zijn linker bovenbeen en verwonding aan zijn voorhoofd. Damian H. wordt bijgestaan door advocaat Valery Piqué. Op 23 juni zal deze zaak verder behandeld worden.

Wanita Ramnath
Advertenties