Oprichter Earth, Wind & Fire overleden
04 Feb 2016, 23:02
foto
Maurice White van Earth, Wind & Fire zingt tijdens de 15de jaarlijkse bijeenkomst van de Rock and Roll Hall of Fame in maart 2000. (Foto's: Reuters)


Maurice White, de oprichter van R&B-funk band Earth, Wind & Fire, is in Los Angeles overleden. Hij is 74 jaar geworden. Sinds 1994 streed hij tegen de ziekte van Parkinson. White is woensdagavond op een natuurlijke wijze overleden.

“Mijn broer, held en beste vriend Maurice White is vredig overleden in zijn slaap,” zegt White´s broer en mede-bandlid, Verdine White, in een verklaring van de muziekgroep. “Terwijl de wereld nog een geweldige muzikant en legende heeft verloren, vraagt onze familie dat onze privacy wordt gerespecteerd nu we beginnen met wat een zeer moeilijke en leven veranderende overgang zal zijn in ons leven”, voegt hij eraan toe. “Dank u voor uw gebeden en goede wensen.”

Sessie-drummer White heeft Earth, Wind & Fire in 1969 opgericht, nadat hij verhuisde van Chicago naar Los Angeles. De Grammy-winnende band smolt rhythm and blues, gospel, funk, soul en Afrikaanse klanken, samen. De muziekformatie heeft een groot aantal hits waaronder Shining Star, Boogie Wonderland en September.

Ofschoon White in 1994 was gestopt met toeren met de band als gevolg van gezondheidsproblemen, bleef hij actief in het schrijven van teksten en de productie van de muziek van de groep. In 2000 is Earth, Wind & Fire ingewijd in de Rock and Roll Hall of Fame.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April