Psychiater en arts gehoord in moordzaak
05 Feb 2016, 09:28
foto


Op de rechtszitting van donderdag zijn twee deskundigen gehoord in de moordzaak waarin de politieman Ronny G. (32) terechtstaat. Hij zou zijn vriendin Denice Kromowirjo (30) van het leven beroofd hebben. Dit gebeurde op 28 augustus van het afgelopen jaar, maar het ontzielde lichaam werd zes dagen later ontdekt. De verdachte nam een verdelgingsmiddel in en werd in het ziekenhuis opgenomen. Een psychiater en een arts zijn in de zaak gehoord.

De psychiater merkte op dat hij een depressief syndroom heeft geconstateerd bij de verdachte. Hij heeft hem ruim vijf keren gesproken en twee maanden lang behandeld. Dit gebeurde nadat hij een poging waagde om suïcide te plegen. Het depressief syndroom lijdt tot slaapproblemen, slechte eetlust en een sombere stemming. Het gevolg ervan is dat de persoon niet goed kan functioneren op sociaal maatschappelijk niveau. Door alle druk waaraan de persoon lijdt, kan zo iemand overgaan tot zelfmoord. De verdachte had al geruime tijd problemen en had eerder al een zelfmoordpoging gewaagd, maar was hiervoor behandeld. Na de moord op zijn vriendin heeft hij wederom geprobeerd om suïcide te plegen. De psychiater kon niet aangeven hoe de geestelijke toestand van de verdachte zou zijn, indien hij eerder hulp had gehad.

De arts vertelde dat hij Ronny G. had behandeld en hem had verwezen naar de psychiater. Het lijk van het slachtoffer was in verre staat van ontbinding ontdekt. De vriendin lag levenloos en naakt op bed. Het vermoeden bestond dat hij haar gewurgd zou hebben. De verdachte wordt door raadsman Oscar Koulen bijgestaan. Op 18 februari wordt de behandeling van deze zaak voortgezet.

Wanita Ramnath
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April