Commissies aan zet voor planning Nationaal Jeugdcongres
04 Feb 2016, 19:45
foto
Directeur van Jeugdzaken Rachel Koningsbloem-Pinas, met de commissieleden. (Foto: S en J)


In april beginnen de districtscongressen als voorloper op het Nationaal Jeugdcongres dat in mei wordt gehouden. De directeur van Jeugdzaken Rachel Koningsbloem-Pinas van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken heeft de inhoudelijke- en logistieke commissie voor het Nationaal Jeugdcongres (NJC) 2016 geïnstalleerd.

De commissies zijn belast met het voorbereiden en organiseren van de districtscongressen en het Nationaal Jeugdcongres, in samenspraak met het Nationaal Jeugdparlement (NJP). De inhoudelijke commissie staat onder leiding van Margo Biervliet en Adagracia Pawiro leidt de logistieke commissie.

Tijdens het Nationaal Jeugdcongres (NJC) zullen belanghebbenden in de gelegenheid worden gesteld om zich uit te spreken over het jeugdbeleid. Zij zullen knelpunten en oplossingsmodellen bespreken en kanttekeningen plaatsen. Tijdens de districtscongressen wordt er door de jongeren gediscussieerd over verschillende kwesties. De onderwerpen verschillen per district. Met de congressen wil het Jeugd Parlement de participatie op bestuurlijk niveau verhogen, zegt de voorlichting van het ministerie.


Advertenties