Kappartij afgestraft met twaalf maanden
27 Nov 2015, 02:42
foto


Aan Revelino K. heeft rechter Marie Mettendaf donderdag een celstraf opgelegd van twaalf maanden, waarvan zes voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. De magistraat week af van de eis van officier van justitie, Ilse Krenten. Zij eiste een celstraf van twaalf maanden, waarvan vier voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Met de opgelegde straf van de kantonrechter mag Revelino K. op 8 december naar huis. De veroordeelde had het slachtoffer op 7 juli met voorbedachten rade diverse kapverwondingen toegebracht.

De veroordeelde had een woordenwisseling met een zekere M, die hem heeft geklapt. Revelino K. ging naar huis en kwam met een houwer terug. Hij zwaaide ermee en het slachtoffer, S., probeerde de houwer af te weren en zijn vriend M. te beschermen. De veroordeelde kapte hem op diverse plekken en ging M. achterna. Hij werd toen door omstanders tegengehouden. Uit het buurtonderzoek is gebleken dat de man snel agressief wordt en zijn woede niet onder controle heeft.

Raadsman Hedley Derby die de veroordeelde bijstond, voerde aan dat uit het medische rapport gebleken is dat de man zwakbegaafd is, een lage IQ heeft, stottert en agressief is. Volgens de raadsman wilde hij de jongens afschrikken met de houwer. Ook had hij niet de intentie om het slachtoffer te kappen. Hij wilde M. laten schrikken. De kantonrechter voerde aan dat voorbedachte rade wel bewezen is, omdat de veroordeelde naar huis is gegaan om een houwer te halen. Hij kwam ermee terug en viel hen aan.

Wanita Ramnath
Advertenties