Borgoe stimuleert passie
23 Nov 2015, 15:37
foto
Ken Doorson


Passie voor hun vak. Dat is wat de verschillende personen van ‘A Borgoe Tori’ met elkaar verbindt. Kevin Headley zegt dat het merk Borgoe ervan houdt om passie letterlijk en figuurlijk te delen met de samenleving. Hij heeft die passie neergezet in deze serie.

Headley heeft verschillende personen gefilmd terwijl ze bezig waren met de beoefening van hun passie en dat vertellen ze ook. “Maar soms krijg je ook uitdagingen op je pad en zij vertellen ook hoe zij die ervaren. Belangrijk is dat de samenleving de personen op een andere manier leert kennen. En Borgoe biedt die mogelijkheid.”

In de eerste reeks komen Chantal Hewitt, Patrick Woei, Pearl Ponit en Ken Doorson aan het woord. Zij vertellen waarmee ze allemaal bezig zijn, wat hun doelen zijn en hoe zij die nastreven. Het idee bestond al een poos bij Headley om een aantal kunstzinnige personen nader te belichten. Er is naar personen gekeken die opbouwend bezig zijn in de verschillende branches. De maker heeft daaruit zijn eigen selectie gemaakt. De personen geven ook de uitdagingen aan die ze tegenkomen op weg naar de realisatie van hun doelen. “Belangrijk is ook hun motivatie en wat hen inspireert. De subjecten delen hun passie voor hun vak met de samenleving. Ze geven hun ‘tori’”.

Headley: “Ik miste een serie met achtergrondverhalen van personen die durven en waar wij als samenleving een voorbeeld aan kunnen nemen.” Patrick Woei werkt bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van de Surinaamse keuken en legt uit hoe hij dat doet, vervolgt hij. “Ken Doorson geeft met zijn kunstwerken een diepere betekenis aan het kunstgebeuren in Suriname.” De maker van ‘A Borgoe Tori’ vindt dat het land nu meer dan ooit positieve rolmodellen nodig heeft. Met zijn serie probeert hij een aantal te belichten. “In plaats van op zo'n programma te wachten, dacht ik bij mezelf ‘ik produceer er zelf dan een’.” Met de ondersteuning van de Suriname Alcoholic Beverages N.V. en met name het merk Borgoe is het gelukt dit project van de grond te krijgen, vertelt hij. “En hoe mooi is het om de serie in de srefidensi week te lanceren.”


De serie wordt exclusief uitgezonden bij ATV elke maandag om 18:50 uur.
Advertenties