PL verliest zaak tegen Sapoen/Chitan en Simons
26 Oct 2015, 14:39
foto


Pertjajah Luhur (PL) heeft de rechtszaken tegen de Assembleeleden Raymond Sapoen/Dipakkoemar Chitan en Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons verloren. De rechter is van oordeel dat het terugroepen van de twee volksvertegenwoordigers onrechtmatig is geschied. Ook het verbieden van Simons om Sapoen en Chitan uit te nodigen voor vergaderingen is afgewezen.

Nailah van Dijk, advocaat van de Assembleevoorzitter en de volksvertegenwoordigers om commentaar gevraagd, zegt aan Starnieuws dat PL zich niet heeft gehouden aan bepalingen in de statuten. De Partijraadsvergadering is bijeen gehouden zonder dat er rekening is gehouden met de termijnen van convoceren en houden van de vergadering. De beslissing die genomen is om Sapoen en Chitan terug te roepen, is niet rechtsgeldig.

Paul Somohardjo, voorzitter van PL, zegt aan Starnieuws dat het vonnis morgen beschikbaar is. Zodra de partij het vonnis op schrift heeft, zal ze in contact treden met haar advocaat. Daarna zal een persconferentie worden belegd om mee te delen wat de partij verder zal doen in deze zaak.

Thursday 22 August
Wednesday 21 August
Tuesday 20 August