DNA houdt marathonvergadering over begroting
10 Oct 2015, 00:13
foto
De Nationale Assemblee bezig met een marathonvergadering over de suppletoire begroting. (Foto: René Gompers)


De Nationale Assemblee (DNA) en de regering zijn bezig met een marathonbehandeling van de suppletoire begroting 2015. Om 21.50 uur vrijdagavond schorste Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons de vergadering, na de eerste ronde voor de volksvertegenwoordiging. Zij wilde nagaan of de regering gelijk zou antwoorden op de vele gestelde vragen. Rond middernacht werd de vergadering hervat. Vicepresident Ashwin Adhin maakte enkele algemene opmerkingen. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën beantwoordt nu de vragen op deze nationale vrije dag, de Dag der Marrons.

Diverse Assembleeleden hebben kritische vragen gesteld over de vele posten op de begroting waar drastische veranderingen in gebracht zijn. VHP-fractieleider Chan Santokhi vroeg naar een prioriteitenbeleid van de regering. Hij merkte op dat het om een crisis gaat, waarbij crisisbeleid nodig is. NPS-fractieleider Gregory Rusland concludeerde dat met de bezuinigingsmaatregelen gerust gesteld kan worden dat de basis om te gaan naar een welzijnssamenleving, zoals verwoord door president Desi Bouterse tijdens de jaarrede, niet meer aan de orde is. "De vraag kan hierbij ook worden gesteld; geeft de regering-Bouterse II de regering Bouterse I een brevet van ongeschiktheid?", zei Rusland.

Dew Sharman (VHP) vindt het niet in de haak dat er besnoeid wordt op gezondheidszorg, terwijl er juist bij diverse diensten de situatie precair is. Hij merkte op dat dit beleid grote groepen zal treffen. Aan de regering werd door diverse Assembleeleden gevraagd welke criteria gehanteerd zijn bij de besnoeiingen.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April