Bondsleden OW vandaag weer tot 11 uur aan het werk
28 Jul 2015, 03:42
foto
Bonden van Openbare Werken in vergadering bijeen. De leden worden toegesproken door Michael Sallons. (Foto: Raoul Lith)


De Werknemers Organisatie Openbare Werken en de Bond Personeel Sluizen en Gemalen blijven in beraad. Michael Sallons, voorzitter van deze bonden, heeft zijn leden geadviseerd om tot 11.00 uur op hun werkplek te blijven. Ook het advies om niet uit te klokken is gegeven tijdens een maandag gehouden algemene ledenvergadering. “Mi no lobi staak. Mie ey voer actie en deze actie zal ik niet gaan opschorten. Ik heb met me bestuur afgesproken hoe we verder gaan als u ontevreden bent”, sprak Sallons zijn leden toe.

Sallons deed op de vergadering verslag over het onderhoud met minister Rabin Parmessar. Sluiswachters aangesloten bij de bond kunnen het niet verwerken dat de minister verregaande opmerkingen heeft gedaan tijdens een persconferentie vrijdag. Parmessar gaf aan dat junks of familieleden in opdracht of tegen betaling sluizen bedienen. “A man ede no ey wroko bun fu tak so wan sani”, merkt een gebelgde sluisbediener op. Sallons begrijpt de bezorgdheid van de leden en kan zich daarbij iets voorstellen. “De minister houdt onze petitie voor de pers en zegt dat alles dat de bond hier heeft aangegeven bezijden de waarheid is. Dat wan tak yu kar un ley man”, zegt Sallons. Volgens hem gooit de minister meer olie op het vuur.

Volgens de OW minister zijn de gesprekken goed geweest. “Ik heb geprobeerd zichtbaar te maken wat waar is in alle openheid. Ik heb ze laten zien op welke data brieven zijn gegaan naar Binnenlandse Zaken. Terwijl we hier waren heb ik nogmaals een overzicht gemaakt om te laten zien welke stukken bij hun zijn”, stelt Parmessar. Hij vraagt dat de bond in alle ‘redelijkheid en billijkheid’ gaat voor een oplossing.

Zolang er geen oplossing komt, zal de bond deze week tot 11.00 uur werken, waarna de actie wordt verscherpt.

Raoul Lith
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April