Guerero schiet Peru naar halve finales
25 Jun 2015, 22:48
Paulo Guerero, de ster van Peru.

Peru wint met 3-1 van Bolivia en neemt het in de halve finales op tegen gastland Chili. De wedstrijd werd in een moordend tempo afgewerkt en leverde een mooi schouwspel op. Paulo Guerero scoorde in de eerste helft tweemaal binnen drie minuten. De kleedkamers werden bij een 2-0 stand opgezocht.

Peru nam vanaf het eerste fluitsignaal het voortouw, maar het duurde tot de 20ste minuut voordat het overwicht tot uiting kwam op het scorebord. Paolo Guerero liet doelman Romel Quinonez kansloos na een afgemeten pass van Juan Manuel Vargas. Bolivia was nauwelijks bekomen van deze tegenslag of Quinonez mocht andermaal de bal uit het net halen. Niemand minder dan Guerero rondde een counter masterclass meesterlijk af. De Bolivianen kwamen deze dreun niet te boven en mochten Jefferson Farfan dankbaar zijn dat de nederlaag niet uitliep op een vernedering. Farfan ramde het raamwerk tweemaal en schoot enkele malen over het doel.

Terwijl Jefferson Farfan zijn dag niet bleek te hebben, verkeerde Paolo Guerero in bloedvorm, want hij nam ook de derde Peruviaanse treffer voor zijn rekening in de 74ste minuut. In de 84ste minuut redde Marcelo Moreno de eer voor Bolivia, door een toegekende strafschop te benutten.

Vrijdag nemen Argentinië en Colombia het om 21:30 uur tegen mekaar op.