NPS-propagandisten adviseren te stemmen op Van Coblijn
25 May 2015, 13:03
foto
NPS-propagandisten kleuren John van Coblijn rood en hebben de kleur bij Wayne Telgt verwijderd.


Bij verschillende stembureaus hebben NPS-propagandisten het voorbeeld stembiljet dat wordt gebruikt om kiezers te adviseren in hun stemgedrag, gewijzigd. Op de specimen van de V7 in district Paramaribo is Wayne Telgt op plek nr 17 rood gekleurd en fungeert hij als lijstduwer. De propagandisten hebben dat weggewerkt en hebben nr 11, waar John van Coblijn staat, rood gekleurd.

Telgt is niet te spreken hierover en vindt dat de partijdiscipline wordt doorbroken “Dit kan als gevolg hebben dat zowel ik als de kandidaat op nr 11 door teveel spreiding van de stemmen niet gekozen worden in het parlement”, zegt Telgt.
John van Coblijn, voorzitter van NPS-Paramaribo, zegt dat hij geen personen en ook geen partijzaken wil bespreken. “Het enige wat ik zeg is dat er voor sommige NPS'ers nooit een echte structurenvergadering van de partij, een congres dus, is geweest waarop de afspraak is gemaakt dat op de lijstduwer moet worden gestemd. De mensen mogen stemmen op wie ze willen”, zegt Van Coblijn.

“Ik heb geen apart team bij de stembureaus. Het zijn allemaal NPS'ers die vrij zijn hun advies te geven. Ik heb begrepen dat de mensen graag op mij willen stemmen. Ik word gebeld, door zelfs NDP'ers die me ondersteunen,’ zegt Van Coblijn. Volgens hem heeft hij hard gewerkt in de NPS voor de mensen en dat vertaalt zich nu. “De mensen willen niet voor de gek gehouden worden door politici die zes weken voor de verkiezingsdag naar buiten komen met mooi gepraat en verwachten dat er op hen wordt gestemd. Ik vertaal wat het volk tegen mij zegt en dat is stem op nummer 11 van de V7-lijst. Het is dat of de politiek veranderd of we gaan op de oude voet door.”

Telgt die vanmorgen samen met NPS-voorzitter Gregory Rusland en partijgenoten Hesdy Pigot en Patricia Etnel aanwezig was op het stembureau waar Rusland zijn stem heeft uitgebracht, merkte tegenover Starnieuws op dat, wat nu gebeurt tegen alle afspraken in is. “Tot gisteravond hebben we de afspraken nog gemaakt om op de lijstduwer te stemmen. Maar het schijnt dat andere personen zich niet daaraan willen houden.” Telgt zegt dat er wel degelijk duidelijke partijafspraken zijn gemaakt over het stemadvies van de partij dat bij de stembureaus moet worden gegeven.

Wilfred Leeuwin
Advertenties