Boks.sr voortaan verder zonder Wereldomroep
24 May 2015, 17:06
foto


Het discussieplatform voor jongeren Boks.sr gaat voortaan zelfstandig verder met het organiseren van debatten en het voeren van discussies via internet. Tijdens een slotbijeenkomst in het Marriot Hotel droeg initiatiefnemer RNW (Wereldomroep) zaterdagavond een symbolische microfoon over aan voorzitter Sharmila Ramadhin van Boks.sr.

Ramadhin is vol vertrouwen over de toekomst van het discussieplatform. Het voldoet volgens haar aan de groeiende behoefte onder jongeren om hun stem te laten horen en verbaal de krachten te meten. Ze wees erop dat uit de debatten en bijeenkomsten van Boks.sr verschillende mondige en talentvolle jongeren zijn voortgekomen die maandag op de kieslijsten zijn te vinden.

In april 2013 introduceerde Radio Nederland Wereldomroep (RNW) de website Boks.sr. Een platform waarop jongeren met elkaar in discussie kunnen gaan aan de hand van steeds wisselende actuele stellingen. Het initiatief kwam in de plaats van de dagelijkse radiouitzendingen van RNW vanuit Suriname. Boks.sr werkt samen met de AHKCO (Academie voor Hogere Kunst en Cultuur Onderwijs) en Radio 10 en wordt gesteund door het lokale bedrijfsleven.

De bijeenkomst in het Marriot Hotel stond zaterdag in het teken van debatteren met als gastsprekers Clyde Ford van Young Democracy Unit en de Nederlandse cabaretier en columnist Johan Fretz. Aan de vooravond van de verkiezingen stond de vraag centraal of het zinvol is om te gaan stemmen.
De voordracht Fretz, die voor de eerste keer het land van zijn moeder bezoekt, zorgde voor enthousiasme in de volle zaal. In een hilarisch betoog, doorspekt met persoonlijke ervaringen, hield hij het publiek voor hoe belangrijk het is dat ieder individu zijn stem gebruikt. ‘Verhef je stem, waar het ook is. Tijdens de verkiezingen maar ook in onderlinge discussies of officiële debatten.’

Ferranto Dongor, die de avond aan elkaar praatte, riep tot slot iedereen op maandag naar de stembus te gaan: ‘Je krijgt één keer in de vijf jaar de kans om je stem te laten horen. Sommige mensen houden vol dat die ene stem geen invloed heeft op de kleur en de samenstelling van de regering. Maar zo is het niet: elke stem telt. Wie geen gebruik maakt van zijn stemrecht, heeft de komende vijf jaar geen enkel recht van spreken over het gevoerde politieke beleid.’

Diederik Samwel
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April