Bouterse draagt Adhin voor als de nieuwe vicepresident
24 May 2015, 00:42
foto
Ashwin Adhin wordt door NDP-voorzitter Desi Bouterse gefeliciteerd met zijn voordracht. (Foto: Raoul Lith)


Ashwin Adhin wordt de opvolger van vicepresident Robert Ameerali als NDP de verkiezing maandag wint. Jennifer Geerlings-Simons zal opnieuw voorzitter worden van De Nationale Assemblee, terwijl regering-Bouterse 2 zich zal aandienen. NDP-voorziter Desi Bouterse maakte iets na middernacht in Ocer bekend hoe de komende top van het land zal uitzien, als paars het mandaat van het volk krijgt.

Adhin had het even moeilijk toen Bouterse hem aankondigde als de nieuwe vicepresident van de Republiek Suriname voor 2015-2020. Bouterse versprak zich en noemde Adhin 'Ashwin Nannan Panday'. De president merkte op dat hij dan een nieuwe minister van Onderwijs moet zoeken. Hij is ervan overtuigd dat hij een tweede termijn krijgt. Hij voerde aan dat er veel werk is verzet. De oude economische en politieke orde bedient zich met leugens om het succes van de regering te verdoezelen, zei de president.

Bouterse noemde de vele namen van de jongeren die op de lijsten van de NDP voorkomen. Hij haalde aan dat jongeren een wezenlijke rol vervullen in de paarse partij. Hij bedankte ook alle politieke groepen die zich hebben aangesloten bij de NDP. Hij verwacht massale steun van de samenleving om het beleid voort te kunnen zetten.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April