Notch en IMT strijden om kampioenschap
10 May 2015, 00:52

Notch is met de overwinning op Botopasie, nu reeds semi-kampioen in de hoofdklasse van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) evenals Inter Moengo Tapoe die vandaag won van Takdierboys. Beide clubs uit Moengo strijden komend weekeind thuis in het Ronnie Brunswijk stadion, in de laatste speelronde om het kampioenschap. .

Notch won zaterdag thuis bij Botopasie in het NGVB Stadion met 3-0, na een 1-0 ruststand. De beginminuten van deze strijd waren rommelig. Vele verkeerde passen, de bal werd ongecontroleerd weggetrapt en werden de aanvallen veelal via de lucht gezocht. Na 30 minuten spelen was het nog steeds een open spel. Notch had een klein veldoverwicht. Milton Pinas was enkele keren gevaarlijk, maar doeltreffend was hij niet.

Een Handbal na 40 minuten spelen in de 16 meter zone door een verdediger van Botopasie, maakte dat Notch de score opende. Clubtopscoorder Galgyto Talea maakte zijn 15e doelpunt. Hiermee nam hij ook de nummer 1 positie op de hoofdklasse topscoorderslijst over van Gregory Righters van WBC.

De thuisploeg had een frisse start in de tweede helft. Doelman Dimitrie Deel werd meerdere malen op de proef gesteld. Aan de andere kant werd Talea steeds gevaarlijker. Doelman Kensly Walden moest ver buiten zijn gebied om een steekbal op Talea te verdedigen. Botopasie kon niet langer stand houden.

Een prachtig op verre afstand genomen vrije trap door Giovanni Aleyne bracht Notch verder op weg: 2-0. Het spel werd ook fysiek uitgevochten.
Een overtreding op Talea wederom in het strafschopgebied leverde een penalty op voor Notch. De speler Morris Linga werd voor de overtreding geel gekleurd door de arbiter. Dit was zijn tweede gele kaart en moest hij het veld verlaten. Talea nam persoonlijk plaats achter de bal en maakte dit keer een inschattingsfout. De bal raakte de deklat en kwam het veld op. Kort hierna wederom hetzelfde in het gebied. Ditmaal is de penalty zonder fout genomen door Talea: 3-0 en de supporters van Notch gingen uit hun dak. In de laatste minuut van de wedstrijd miste Joel 'Bordo' Martinus nog van dichtbij waardoor de stand 3-0 bleef in het voordeel van Notch.

Inter Moengo Tapoe won met 5-0 van Takdierboys in het Eddy Blackman stadion. Inter komt in zijn laatste ontmoeting uit tegen Botopasie, terwijl Notch zondag Leo-Victor op bezoek krijgt. Inter heeft nu 37 competitiepunten en Notch 36.