Kalloe: ‘Ik ga voor welvaart en welzijn Nickerianen’
07 May 2015, 02:17
foto
Jitendra Kalloe, V7-kandidaat voor Nickerie. Hij staat gekandideerd op de 3de plaats.


Vanaf hij politiek bewust is, behoort hij tot eenzelfde partij: de oranje partij. De ondernemer - geboren en getogen Nickeriaan- is altijd een VHP’er geweest. Ook zijn voorouders en ouders zijn altijd trouw geweest en hebben zich ingezet voor de partij van de ‘olifant’. Jitendra Kalloe, kandidaat nummer 3 op de V7-lijst in Nickerie wil zich op een rechtvaardige manier inzetten voor voornamelijk het welzijn en de welvaart van de Nickerianen.

Kalloe is het oudste kind uit het gezin van vier en is 46 jaar oud. Hij is getrouwd en heeft een zoon en een dochter. Na zijn middelbare opleiding heeft hij zeven jaren gewerkt als bedrijfsleider in het familie grootlandbouwbedrijf ‘Kalvo NV’ . Daar heeft hij de inspiratie geput voor de ondernemerswereld. Vervolgens begon Kalloe met zijn eigen onderneming, een bouwmaterialen bedrijf. “Geboren uit een landbouwersgezin en getogen in de onderneming blijf ik daarom ook heel actief in de grootlandbouw. Voor het aanscherpen van mijn vaardigheden als ondernemer ben ik in de afrondende fase van mijn vierjarige Bacheloropleiding Bedrijfskunde Management”, vertelt hij trots.

Kort na de verkiezingen van 2000 is Kalloe bewust geworden van de politiek in relatie tot ontwikkeling. Daarom was hij dan ook actief bij de campagnevoering van de verkiezingen in 2010. De VHP is altijd zijn keus geweest. Volgens hem is de VHP de enige partij met een duidelijke ontwikkelingsvisie, een regeermissie met duidelijke realiseerbare actiepunten. De VHP, in regeercombinatie, heeft steeds kunnen aantonen een stabiele en sterke economie te kunnen opbouwen, meent Kalloe.

De VHP- kandidaat zegt dat de Nickerianen op zijn volle inzet mogen rekenen als hij wordt gekozen. “Ik wil mij vooral inzetten voor de agrarische sector door gebruik te maken van innovatieve strategieën. Verder wil ik mogelijkheden bekijken voor het scheppen van productie stimulerende condities waardoor de agrarische sector tot ontwikkeling gebracht kan worden. Ook moeten er potentiële ontplooiingskansen voor vrouwen en jongeren worden gecreëerd. Er moet innovatie zijn op het onderwijsvlak en planmatige woningbouwprojecten moeten worden gerealiseerd”, somt Kalloe op. De V7- kandidaat streeft naar gelijke ontplooiingskansen voor eenieder. Voor de samenleving wil hij zich inzetten voor rechtsstaat en veiligheid, een groeiende economie met een sterke munteenheid. Hij ziet graag een Suriname met politieke rust en dat het land mondiaal weer een positieve waardering krijgt.

Over de hedendaagse politiekvoering heeft Kalloe geen goed woord.
“Vanuit de coalitie partij is geen fair play. Machtsmisbruik, intimidatie, volksverlakkerij, verdoemenis en vervalsing zijn aan de orde van de dag. Persoonlijke en relationele valse beschuldigingen en vernederingen worden tot regel verheven. Hieraan moet er een einde komen. Er moet sprake zijn van objectieve politiekvoering.” Hij benadrukt dat eenieder het beleid mag bekritiseren, maar dit moet op een correcte wijze plaatsvinden. De politiek moet niet alleen worden beschouwd als middel voor het verkrijgen van regeermacht, maar moet ook opvoedkundig worden gebruikt voor het vormen van een hechte en stabiele natie. Kalloe gelooft erin dat de V7 in Nickerie tenminste drie zetels zal binnenhalen. Dit houdt in dat hij dan in dat geval zal worden gekozen tot parlementariër.


Wanita Ramnath
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April