Belfort naar Frankrijk voor ophalen Interpol paspoort
05 May 2015, 02:52
foto
Minister Edward Belfort zaterdag op de Johan Pengel luchthaven. (Foto: Justitie en Politie)


Minister Edward Belfort van Justitie en Politie vindt het belangrijk om zijn Interpol paspoort persoonlijk in ontvangst te nemen. Hij is zaterdag naar Frankrijk afgereisd hiervoor. De bewindsman laat via zijn voorlichtingsdienst weten dat het document sinds december af was, maar hij nu pas in de gelegenheid is om het op te halen.

Een paar weken voordat er verkiezing wordt gehouden gaat Belfort zijn Interpol paspoort ophalen. Dit document zal hij weer moeten inleveren als hij geen minister wordt van Justitie en Politie na de verkiezingen. Starnieuws verneemt dat hij naar Lyon is afgereisd met ook een fotograaf in zijn delegatie, om het belangrijke moment van ontvangst van het paspoort vast te leggen. De privileges, waaronder vrijstelling van visumplicht, die horen bij dit paspoort kunnen alleen gebruikt worden wanneer de houder op een Interpolmissie is.

De toezegging voor de Interpol paspoorthouderschap werd gedaan door Ronald Noble, secretaris-generaal van Interpol, tijdens een bliksembezoek aan Suriname in maart vorig jaar. Het bezit van een Interpol paspoort brengt met zich mee dat de houder het recht heeft op mondiale speciale dienstverleningen vanuit politieorganisaties.

Advertenties