Meer bewustwording nodig voor omgaan met energie
29 Mar 2015, 02:00
foto
Jongeren zeggen geleerd te hebben hoe ze energie kunnen besparen. Dit is niet alleen goed voor de mens, maar ook voor dier en plant. (Foto: Leroy Troon)


Met activiteiten en een loop is zaterdagavond extra aandacht gevraagd voor de eigen leefomgeving, waarin mens, dier en plant centraal staan. Minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen, EBS-directeur Willy Duiker en Laurens Gomes, vertegenwoordiger van WWF Guianas, hebben deelgenomen aan de loop. Zij hebben de activiteiten rond 'Earth Hour' gezamenlijk georganiseerd. Er is meer bewustwording nodig voor energiebesparing.

Earth Hour stond dit jaar in het teken van Water & Klimaatsverandering. WWF-ambassadeur Varsha Ramratan zegt aan Starnieuws dat tijdens Earth Hour aandacht wordt gevraagd voor energiebesparing. Dit is nodig om de planeet te beschermen door minder energie te gebruiken. Wereldwijd staan mensen stil bij hoe belangrijk het is om energie te besparen. De centrale boodschap is: Use
your energy for the environment. I will if you will.

In 165 landen is aandacht besteed aan klimaatverandering. Het WWF heeft in 2007 Earth Hour ingesteld tegen de opwarming van de planeet.

Wereldwijd is gevraagd om tijdens 'Earth Hour' de lichten uit te doen. Rondom het Onafhankelijkheidsplein en het presidentieel paleis waren de lichten uit. De deelnemers aan de loop hadden een kaars bij zich. Veel jongeren hebben meegedaan aan de activiteiten. Zij vinden dat het goede manier is om mensen te wijzen op energiebesparing. Er zijn verschillende tips gegeven om minder stroom te gebruiken. 'Als je telefoon al is opgeladen, moet je deze van de charger weghalen. Aan de deelnemers is gevraagd om 'slim' om te gaan met energie. Waar het niet nodig is om lichten aan te laten, moeten die uit. Jonathan (7) zegt dat hij van de aarde houdt. Daarom zal hij zijn vader vragen om minder lichten aan te maken.

Leroy Troon
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April