Doodgeschoten Pocorni was Amsterdamse crimineel
02 Mar 2015, 09:40
foto
Marchano Pocorni is vanochtend doodgeschoten aan de Wolframstraat. (Foto: Politie Amsterdam)


Marchano Pocorni die vanochtend omstreeks vier uur is doodgeschoten aan de Wolframstraat in Paramaribo Noord gold als spil in de liquidatieoorlog die Amsterdam al twee jaar in de greep houdt. Hij werd ervan verdacht dat hij op 18 oktober 2012 één van de schutters was die de Amsterdamse crimineel Najeb Bouhbouh heeft vermoord voor een hotel in Antwerpen.

'De Telegraaf' meldt verder dat de 37-jarige Amsterdammer vorig jaar oktober al het doelwit was van een liquidatie in café De Zon aan de Pretoriusstraat in Amsterdam-Oost. Hij bleef toen ongedeerd. Twee andere cafébezoekers raakten wel gewond.

De liquidatie van de goede vriend en compagnon van beroepscrimineel Gwenette Martha wordt beschouwd als katalysator in de onderwereldoorlog waarin inmiddels meer dan tien Amsterdamse criminelen uit twee strijdende kampen zijn vermoord.

Twee schutters zouden vanochtend hebben geschoten op Pocorni die zich op dat moment in een bardancing bevond. Hij is onder meer geraakt in zijn hoofd en gaf ter plekke de geest. Een omstander heeft een schampschot opgelopen. De politie is op zoek naar de daders.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April