Baasa vraagt aandacht voor Morakondre en Oviaolo
30 Jan 2015, 02:00
foto
Hoofdbestuurslid Norine Berika van Baasa (links) op bezoek bij kapitein Kastiel Tamoe van Morakondre.


De politieke partij Baasa is geschrokken van de situatie in Morakondre en Oviaolo in het district Marowijne. Morakondre heeft geen elektriciteit en drinkwater. De mensen moeten water uit de kreek halen, waar er geen steiger is. Een delegatie onder leiding van secretaris Peter Amoida en hoofdbestuurslid Norine Berika hebben met kapitein Kastiel Tamoe van Morakondre gesproken.

De Baasa-toppers zeggen aan Starnieuws dat ze de regering om hulp zullen vragen voor de dorpen. De mensen hebben het erg moeilijk. De delegatie is huis aan huis gegaan om met de mensen te praten. De mensen hopen dat de situatie snel zal veranderen, want door gebrek aan basisbehoeften blijft de ontwikkeling uit.

In Oviaolo is er onvoldoende brandstof om de lichtmotor te kunnen draaien. Met dit probleem hebben grote delen van het binnenland te kampen. Er was hiervoor aandacht gevraagd van de regering door leden van De Nationale Assemblee. Vicepresident Robert Ameerali deelde mee dat door een betalingsachterstand geen brandstof is geleverd. Hier is een regeling voor getroffen. Baasa gaat extra aandacht vragen voor de dorpen die zijn bezocht.
Advertenties