Somohardjo wil dat NDP hem ook voor het gerecht sleept
22 Dec 2014, 00:00
foto
Pertjajah Luhur sloot zaterdagavond het jaar in Nickerie feestelijk af.


Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur (PL), vindt dat president Desi Bouterse hem ook maar voor het gerecht mag slepen. "De NDP is een lafaard. Als je uitlatingen doet aan haar adres, wordt je naar de rechter gesleept. Hij blijft er bij dat de NDP er alles aan gedaan heeft om de PL te verdelen. Nadat de partij uit de coalitie is gezet, hebben toppers van de coalitie volgens Somohardjo gepoogd om toppers van de partij voor duizenden Amerikaanse dollars om te kopen.

Somohardjo deed deze uitlatingen zaterdagavond bij de afsluiting van het jaar in Nickerie. De politicus zegt dat hij er niet bang voor is als Bouterse na zijn uitlatingen naar de rechter stapt. Somohardjo hield zijn achterban voor dat PL na de verkiezingen van 25 mei 2015 weer deel zal uitmaken van de regering. De politicus merkte op dat PL op eigen kracht maximale zetelwinst in Nickerie zal behalen. Dit om te voorkomen dat de partij straks het verwijt krijgt dat op basis van de samenwerking met de overige zes partijen, PL in Nickerie zal winnen.

Volgens Somohardjo komt Rashied Doekhie, die politiek coördinator van NDP in Nickerie is, niet naar de parlementsvergaderingen, omdat zijn privézaken niet geregeld zijn. Somohardjo herhaalde dat Bouterse in een probleem is omdat de coalitie niet voor quorum kan zorgen. De coalitieleider had gedacht dat hij ten minste twee parlementariërs (Soetimin Marsidih en Prediepkoemar Chitan) en de ministers Soewarto Moestadja en Raymond Sapoen zou kunnen omkopen.

Sapoen, die presidentskandidaat is van de PL, zei dat de strijd van de komende vijf maanden een is die zal gaan om verbetering en overname van regeermacht. De NDP heeft volgens hem in de haast afgelopen vijf jaar de kans gehad om verbetering en ontwikkeling te brengen voor onder andere Nickerie, maar deze heeft er niets van gebakken. Volgens hem heeft de NDP kennis en kunde in huis, maar mist de goede cultuur, attitude en manier om om te kunnen gaan met de macht die het volk hen geboden heeft in 2010.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March