Geschiedenis MAS vastgelegd in boekwerk
06 Dec 2014, 12:00
foto
MAS-directeur Michel Amafo overhandigt het eerste exemplaar van het gedenkboek aan oud-directeur Eddie Fitz-Jim. (Foto: MAS)


Het gedenkboek van de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) is goed ontvangen door de werknemers. In het boek ‘Beleving van herinneringen 1947 – 1998; door het oog van de werknemer’ is het arbeidshistorisch erfgoed van de onderneming geconserveerd. Negentien oud-medewerkers hebben een bijdrage aan het boekwerk geleverd. “Een bijzonder welkom aan de gepensioneerden, welk een grote ondersteuning en bijdrage hebben geleverd bij de totstandkoming van dit gedenkboek. U heeft de basis gelegd voor dit bedrijf”, sprak directeur Michel Amafo van de MAS de genodigde pensioneerden toe.

Het gedenkboek is een cadeau aan de Surinaamse bevolking in het algemeen, maar in het bijzonder de MAS-medewerkers. De expertise en ervaring van de gepensioneerden zijn in dit boek gebundeld ter ondersteuning van de huidige medewerkers. “Hierdoor kan het boek gezien worden in het kader van een link tussen ons arbeidsverleden en het - heden, en de brug naar onze toekomst”, zei Amafo.

Het 84 pagina’s tellende naslagwerk biedt inzicht in de ontwikkeling van de MAS. De laatste drie pagina zijn blanco als symboliek voor het verhaal dat erna zal worden geschreven door de huidige medewerkers. De medewerkers van de afdeling Marketing & Communicatie hebben gewerkt aan de uitgifte van het boek in eigen beheer: de interviews, het schrijfwerk, het concept van de opmaak, en de redactievoering. Het boek is te koop bij Vaco.
Advertenties

Saturday 04 May
Friday 03 May
Thursday 02 May