Man tweede keer gevonnist in drugszaak
28 Nov 2014, 08:00
foto


Karmin J. is wederom vervallen in hetzelfde feit. Hij heeft voor de tweede keer gepoogd drugs uit te voeren naar Nederland. Op 6 oktober heeft de verdachte gepoogd om 473 gram cocaïne in 41 bolletjes gewikkeld en verstopt in een bevroren doks te smokkelen naar Nederland. Echter, hij viel door de mand op de Johan Adolf Pengel luchthaven.

Rechter Marie Mettendaf legde Karmin J. een celstraf van twaalf maanden op, waarvan vijf voorwaardelijk een proeftijd van drie jaar en een geldboete van SRD 1000 of twee maanden hechtenis. De man heeft een volmondige bekentenis afgelegd en beweerde het feit gepleegd te hebben, omdat hij zijn woning wilde renoveren. Voor het uitvoeren van de drugs zou hij euro 2000 ontvangen. Ook was zijn ticket betaald en voor zakgeld zou hij zelf moeten zorgen. Op 6 december 2010 werd hij betrapt met 73 bolletjes die hij geslikt had. Deze straf heeft hij al uitgezeten. Mettendaf vond dat de veroordeelde geen lering heeft getrokken en merkte op dat de strafmaat waarschijnlijk te mild voor hem was. Zonder te aarzelen, pleegt hij hetzelfde feit nogmaals.

Uit het strafdossier bleek dat Karmin J. ruzie had met zijn vrouw, omdat zij bang was dat hij weer drugs zou uitvoeren. Raadsman Irwin kanhai voerde aan dat zijn cliënt het feit als de enige mogelijkheid op dat moment zag en dat de normen die ‘wij’ stellen te hoog zijn. Officier van Justitie, Reshmi Rathipal, vroeg zich af of de veroordeelde wel een norm voor zichzelf had gesteld. Ook vroeg zij zich af hoe het komt dat hij weer hetzelfde feit begaat. Mettendaf benadrukte dat waarden en normen voor eenieder gelden en dat zelfs heel arme mensen vaker toch hoger normen hebben. Zij verwierp hiermee het verweer van de raadsman en merkte op dat zoveel mensen vernietigd worden door drugs. Ook jongeren maken zich schuldig hieraan.

Wanita Ramnath
Advertenties