Wurgslang en Braziliaanse bijen tussen overwoekerd grofvuil
26 Oct 2014, 06:00
foto
Grof vuil in ressort Saramaccapolder (Leidingen) dat zondag opgehaald zal worden.


De meest ernstige situaties maakt het team mee dat bezig is met het ophalen van grof vuil. "Gisteren zijn wij in ressort Welgelegen in autowrakken Braziliaanse bijen en een wurgslang tegengekomen. Het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) is vier jaar met de eigenaar bezig geweest die enorm veel troep op zijn erf heeft", zegt Prewien Ramharak, coördinator grof vuil Openbare Werken aan Starnieuws. De buurtbewoners zijn blij dat alles opgeruimd is. Er moest zelfs een graafmachine aan te pas komen.

Vandaag, zondag, wordt vanaf 8.00 uur het grof vuil in ressort Saramaccapolder (Leidingen) opgehaald. De bewoners zijn vrijdag via onder andere een soundtruck op de hoogte gesteld. De 'mofokranti' doet de rest. Ramharak merkt op dat in diverse ressorten probleemgevallen voorkomen. Sommige erven zijn bezaaid met autobanden, oude gasfornuizen en ander troep. Niet alle eigenaren willen opruimen. Daar wordt ingegrepen door het team dat bestaat uit het BOG, milieu politie, bestuursdienst en Openbare Werken. Soms moet de politie erbij worden gehaald.

Ondanks de oproep in Saramaccapolder hebben velen nog geen vuil op de berm geplaatst. Dat moest zaterdag al gebeuren. "Veel mensen wachten tot ze de trucks zien van de aannemers, dan pas plaatsen ze hun vuil", legt Ramharak uit. De landelijke actie tegen de chikungunya gaat tot 13 november door. In Wanica is na Saramaccapolder, Domburg op 30 oktober aan de beurt, Houttuin 3 november en De Nieuwe Grond 7 november.
In Paramaribo is het schema:
Tammenga 27 oktober, Flora 30 oktober, Beekhuizen 3 november, Weg naar Zee 6 november, Munder 10 november en Rainville komt als laatste op 13 november aan de beurt.
Advertenties