Ramdin niet voorgedragen als secretaris-generaal OAS
22 Sep 2014, 14:00
foto
Ambassadeur Albert Ramdin


Ambassadeur Albert Ramdin deelt Starnieuws mee dat hij niet is voorgedragen door Trinidad & Tobago voor de functie van secretaris generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS). The Express van Trinidad & Tobago citeert voormalig minister van Buitenlandse Zaken, Paula Gopee-Scoon, die zegt dat Ramdin voorgedragen is door haar land. Ramdin is assistent secretaris-generaal van de OAS.

Ramdin zegt aan Starnieuws dat hij wil voorkomen dat er onnodige verwarring ontstaat door het bericht in de Trinidadiaanse krant. "De regering van Trinidad & Tobago heeft mij niet voorgedragen voor de positie van secretaris generaal van de OAS. Ik zal ook geen nominatie accepteren die niet de steun of goedkeuring heeft van de zittende Surinaamse regering", benadrukt de diplomaat.

De ambassadeur zegt dat hij beschikbaar was als Caricom voor de toppositie bij de OAS zou gaan. Dit lijkt niet het geval te zijn. Ramdin meent dat een groot aantal landen in de Caribische gemeenschap zijn mogelijke kandidatuur zouden hebben gesteund, indien Suriname de nominatie had gepleegd. Onder deze landen was onder andere Trinidad & Tobago hier een grote voorstander van. Ramdin is niet voorgedragen door Suriname voor deze positie.
Advertenties