Brug Jaglust hersteld
19 Sep 2014, 11:00
foto
De brug nabij Jagtlust zoals het was voor de renovatie.


De brug nabij Jaglust in het district Commewijne is donderdag opgeleverd. De brug en een een deel van de weg is bestraat. Er is niet gekozen voor asfaltering.

“Asfalteren zou verloren geld betekenen als de weg bij aanpak weer opengebroken zou moeten worden,” zegt Oemar Jimidar van het Bureau Volkscontacten. Er is met medewerking van de bedrijven Filong, Wanda en het stenenbedrijf Vabi in totaal zo’n 70 meter aan weg, inclusief de brug, hersteld.

Een jaar geleden trokken ondernemers van Jagtlust en omgeving al aan de bel over de slechte conditie van de brug. De ondernemers zeiden dat ze enorme verliezen leden en dat de exporten stagneerden. Er moet worden omgereden, waardoor er meer betaald moest worden voor vervoer van materiaal. Twaalf ondernemers zijn actief in het gebied.

Minister Rabin Parmessar heeft bij de oplevering gewezen op de verantwoordelijkheid van de samenleving en het belang van samenwerken. Hij heeft de rehabilitatie aangekondigd van de Pandit Tilakdhariweg en het project Zorgvliet. Ook het herstel van Lust en Werk Serie A en Nieuw Amsterdam staan op het lijstje van het ministerie van OW.
Advertenties