Politie drijft rijstboeren met pepperspray uitéén
03 Sep 2014, 11:00
foto
De boeren buiten het politiebureau Nieuw Nickerie nadat de protestleiders waren opgepakt.


De politie heeft in Nickerie de groep protesterende boeren uit elkaar gedreven met pepperspray. De leiders van het protest zijn opgepakt en overgebracht naar het politiebureau in Nieuw Nickerie.

Stanley Benschop, gewestelijk politiecommandant, zegt dat de rijstboeren gisteravond de openbare orde hebben verstoord. De politie zou hen herhaaldelijk erop hebben gewezen om niet op de openbare weg te zitten. De rijstboeren die een hogere prijs voor hun padie eisen, waren gaan zitten op de kruising van de A.K. Doergashaw- en Emmastraat.

Na instructies van het Openbaar Ministerie zijn de opgebrachte protestleiders heengezonden met de uitdrukkelijke waarschuwing dat zij moesten nalaten hun handeling te herhalen. Eén van de leiders, Chanderban Dwarka, zegt dat het niet de bedoeling was dat de boeren op de weg zouden zitten. Hij weet dat zitten op de weg, verstoring van de openbare orde betekent. Een deel van de boeren is toch gaan zitten, omdat niet eenieder op één lijn was. Dwarka vindt dat de politie naar het uiterste middel heeft gegrepen. Benschop zegt echter dat Dwarka, als ex-politieman, beter zou moeten weten wat het uiterste middel is. “Pepperspray is de eerste stap om zo’n ordeverstoring te breken. De politie heeft rechtmatig opgetreden,” zegt de politiecommandant.
Advertenties

Wednesday 17 April
Tuesday 16 April
Monday 15 April