Voorwaardelijke invrijheidstelling is kans op rehabilitatie
25 Jul 2014, 18:00
foto
Minister Edward Belfort spreekt de gedetineerden die in aanmerking komen voor voorwaardelijke invrijheidstelling, toe. (Foto: Juspol)


Minister Edward Belfort van Justitie en Politie (Juspol) heeft de groep gedetineerden die binnenkort in aanmerking zal komen voor ‘Voorwaardelijke Invrijheidstelling’ (V.I.) op het hart gedrukt niet terug te keren in het criminele circuit, maar zich te houden aan de voorwaarden van de VI.

Belfort ging onder meer in op de aanmeldingsplicht bij de afdeling Forensisch Maatschappelijke Zorg (FMZ). De gedetineerden kregen ook het advies om de vakken die zij tijdens hun detentie hebben geleerd, in de praktijk toe te passen en zich verder te bekwamen om in hun levensbehoeften te kunnen voorzien.

De commissie Voorwaardelijke Invrijheidstelling en Gratie adviseert de minister uit eigen initiatief of op uitnodiging, omtrent het verlenen van voorwaardelijke invrijheidstelling van gedetineerden. Ook de president wordt door de commissie geadviseerd in gevallen van gratie aan deze groep. Verder is het de taak van de commissie om richtlijnen in verband met voorwaardelijke invrijheidstelling en gratie te formuleren en aan te bieden. De voorzitter van de commissie is procureur-generaal Subhaas Punwasi. De overige leden zijn onder meer functionarissen binnen het dienstonderdeel Delinquentenzorg, zegt de voorlichting van Juspol.
Advertenties