Festival biedt jonge Surinamers internationaal podium
23 Jul 2014, 13:00
foto


Op 2 en 3 augustus krijgen talentvolle muzikale jongeren een internationaal podium om hun kunnen te delen met het grotere publiek. De tennisbaan van Hotel Torarica zal voor het houden van het Famous Music Festival voor twee dagen worden omgebouwd tot een open lucht festivalterrein. Het is de eerste keer dat dit festival in Suriname wordt gehouden.


Aan het eerste festival leveren meester drummer Cyril Directie en productie maatschappij Breathing van Orville Breeveld beiden uit Amsterdam, Nederland, een bijdrage. Directie en Breeveld arriveren vandaag in Suriname en zullen werken met enkele tientallen jongeren in voorbereiding naar het festival.

Afwisselend programma
‘A Tribute to Mohammed Rafi’ is een 90 minuten durende show met vier zangers die worden begeleid door een tien man sterk ensemble van top Indiase, Klassieke, Jazz en westerse klassieke musici uit Europa. Ze brengen de grootste hits van Mohammed Rafi, de man die meer dan 30.000 liedjes inzong voor enkele duizenden Bollywood films.

Onder leiding van Directie zullen ongeveer 15 jongeren tien dagen lang het repertoire voor zaterdag 2 augustus in elkaar zetten. Jazz, reggae, soul, R&B en Surinaamse muziek zullen elkaar afwisselen tijdens het anderhalf uur durend optreden. In het voorprogramma staat George Carlo M. een van de zonen van de Surinaamse muzieklegende Eddie Muringen. Hij brengt een funky jazz repertoire.

Op de tweede dag van het festival, is de hoofdact in handen van Breathing. Bijzonder is dat twee leden van de cast reeds op 23 juli in Suriname zijn en vanaf 24 juli workshops zullen verzorgen voor belangstellenden. De deelnemers zullen worden opgenomen in de productie ‘a tribute to Mohammed Rafi’. In het voorprogramma zal Kries Ramkhelawan staan met zijn muziekschool Saathi.

Directie heeft zijn roots in Brokopondo en studeerde Slagwerk Lichte Muziek aan de Amsterdamse Hoge School voor de Kunsten. Als zelfstandig musicus en freelance drummer heeft hij muziek gemaakt met Kane, Candy Dulfer, Hans Dulfer, Postman, Trijntje Oosterhuis, Alain Clark, Waylon, Edsilia Rombley, Michiel Borstlap, Benjamin Herman, New Cool Collective, Daughters of Soul en Bryan B. Hij is invaldocent op het Conservatorium van Rotterdam en aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, zegt de organisatie van het festival.

Advertenties