Donatie en verwendag voor pupillen kinderhuis Odontie
17 Apr 2014, 21:30
foto
De KLM- vrijwilligers met de kinderen van kinderhuis Odontie. (Foto: KLM


Vrijwilligers van de Air France-KLM-Martinair Cargo afdeling Nederland hebben samen met Surinaamse collega's, de pupillen van weeshuis Odontie aan de Meursweg in het district Para, deze maand een verwendag bezorgd en het tehuis een donatie gegeven. Het geld hebben zij in Nederland opgehaald.

Het is de zesde keer dat deze actie is ondernomen en met het geldbedrag en 18 kub aan kleding, boeken, beddengoed en speelgoed, is een record verbroken. Het geld wordt besteed aan de 55 weeskinderen. Hiermee kan het wensenlijstje van het kindertehuis in vervulling gaan; 220V stroom, bedden voor de kinderen en drie wasmachines, zegt de KLM-voorlichting.

John Oosterbaan, één van de organisatoren: “We zijn ontzettend dankbaar dat zoveel collega’s een duit in het zakje hebben gedaan en we dit hebben kunnen verzamelen. Daarnaast heeft ons management bovenop het bedrag van de personeelscollecte ook een bedrag ingelegd. Hiernaast besloten de Nederlandse uitzendbureaus Adecco en Olympia ook nog eens geld te schenken, waardoor de uiteindelijke gift is verhoogd!”

Er is voor de kinderen een sport- en speldag georganiseerd. Met de speelkussens, het eten en drinken en de andere attracties, werd het een gezellige dag voor de kinderen. “De sport- en speldag was een groot succes,” zegt Oosterbaan. “We hebben danswedstrijden, voetbal, baseball en stoelendans gedaan waarmee de kinderen prijzen konden winnen.”
Advertenties