Scientia blij met animo voor professionalisering beveiliging
03 Nov 2013, 17:00
foto
De geslaagden van de opleiding Security Risk Middle Management. (Foto: Scientia)


Zestig beveiligingsambtenaren, werkzaam als Buitengewoon Agent van Politie (BAVP), hebben een opfrissingscursus gekregen van het opleiding- en trainingsinstituut Scientia. Directeur Ishan Kortram zegt dat dit instituut inmiddels een jaar actief is op de Surinaamse opleidingsmarkt. Hij is erg te spreken over het animo voor de opleiding Security Risk Middle Management (SRMM) een opleiding speciaal voor het middenkader van bedrijven. Scientia heeft deze opleiding op mbo-niveau voor de derde keer dit jaar verzorgd.

Kortram zegt dat steeds meer bedrijven beseffen dat een professionele security belangrijk is voor de continuïteit van het bedrijf en een bijdrage levert aan de winstgevendheid. Eind januari 2014 zal de SRMM opleiding weer van start gaan.
Uit gevoel voor urgentie heeft Scientia met prioriteit de BAVP Refreshment Course ontwikkeld en de beveiligingsambtenaren opgeleid. Deze opfrissingscursus is speciaal voor BAVP'ers die na het behalen van hun examen niets meer hebben gedaan aan hun kennis en beroepsvaardigheden.
Met deze opleidingen heeft Scientia de eerste concrete stappen gezet naar het verder professionaliseren van de security branche.

Scientia zegt voort te borduren op de kennis en expertise van haar twee moedermaatschappijen die in Nederland zijn gevestigd en internationaal opereren. Rinus Meelis, directeur van een van de moedermaatschappijen en tevens ook algemeen directeur van Scientia, is onlangs genomineerd voor de internationale, prestigieuze George van Schalkwyk Award 2013. De George van Schalkwyk Award reikt het Engelse Security Institute sinds 2007 jaarlijks uit aan personen die een significante bijdrage hebben geleverd aan de verdere professionalisering van het security vakgebied. Voor deze nominatie is Meelis op zijn internationale, professionele en zijn sociale activiteiten beoordeeld. Definitieve toewijzing zal plaatshebben op de jaarlijkse Remembrance Lecture op 7 november te Nomura, Londen. Meelis doceert nu in Paramaribo.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April