Race eist leven twee vrouwen en drie mannen
10 Aug 2013, 13:34
foto
Hoofdinspecteur Guno Leeuwin (tweede van links) op de spoed bijeenkomst met de pers. (Foto: René Gompers)


Drie mannen en twee vrouwen hebben het leven gelaten bij het verkeersdrama vanochtend aan de Jagernath Lachmonstraat. Het ongeluk is te wijten aan een race en stoerdoenerij. Twee voertuigen waren betrokken bij de race. Een van de auto's met vier inzittenden haalde op de noordelijke rijbaan in en kwam tegen de middenberm. Hij belandde op de zuidelijke baan, waar een bus en een voertuig zijn geraakt.

De vier personen in de auto die inhaalde, waar het niet mogelijk was, zijn ter plekke overleden. Uit het andere voertuig dat op de zuidelijke baan reed, is ook een persoon op weg naar de Spoedeisende Hulp, overleden. De inzittenden van die auto hadden totaal geen schuld. Dit deelden hoofdinspecteur Guno Leeuwin, chef Verkeer, en hoofdinspecteur Frits Tjin A Ton, hoofd landelijk verkeersonderzoeksteam op een spoed persbijeenkomst mee. Een persoon is in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis.

De politie heeft de namen van de slachtoffers nog niet prijsgegeven. Leeuwin benadrukte dat roekeloos rijgedrag gemaakt heeft dat vijf personen het leven hebben gelaten. Hij doet nogmaals een beroep op mensen die deelnemen aan het verkeer om zich correct te gedragen op de weg. De zaak wordt verder onderzocht, waarna meer informatie zal worden prijsgegeven. Het gaat niet om een wraakactie, zegt Leeuwin. De verkeersbarometer is gesprongen naar 45. Vorig jaar tegen deze tijd waren er 46 verkeersdoden.
            video.gif video
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March