Suriname en Guyana verdiepen mijnbouwsamenwerking
12 Feb 2013, 13:00
foto
De Guyanese minister van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu, Robert Persaud heeft vorige week een werkbezoek gebracht aan minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen. (Foto: Min. NH)


Uitdiepen en verstevigen van de samenwerking op mijnbouwgebied tussen beide landen, was de rode draad van het werkbezoek van de Guyanese minister Robert Persaud van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu aan minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen.

Beide bewindslieden vinden dat het van wederzijds belang kan zijn als Suriname en Guyana nauwer gaan samenwerken. Er zijn mogelijkheden om samen te werken op het gebied van kennis en informatieuitwisseling tot gezamenlijke scholings-en trainingsprogramma’s voor de kleine mijnbouw- en oliesector.

Guyana heeft de laatste tijd ook te maken met de illegale klein mijnbouw. Minister Persaud deelde zijn problemen met de illegale goudhandel met zijn Surinaamse ambtgenoot. Als natraject op het werkbezoek van minister Persaud zullen mijnbouwdeskundigen van beide landen diepgaand van gedachten wisselen over zaken in deze sector teneinde te komen tot een gezamenlijk uitvoerbaar plan.

Het werkbezoek van de Guyanese minister op 8 februari vloeit voort uit de ontmoeting die president Desi Bouterse had met zijn ambtgenoot Donald Ramautar. De twee staatshoofden hadden toen onder andere gesproken over een duurzame samenwerking tussen de twee landen op het gebied van natuurlijke hulpbronnen.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April