Weinig belangstelling voor Nationale Kunstbeurs
03 Sep 2012, 08:00
foto
Ons Erf aan de Prins Hendrikstraat.


De Nationale Kunstbeurs (NK), die jaarlijks wordt gehouden in Ons Erf, zal dit jaar weinig zin hebben als minder dan 40 kunstenaars zich aanmelden. Nardi Johanns van de NK, zegt aan Starnieuws dat de belangstelling om verschillende redenen steeds minder wordt.

Als vanaf dit jaar blijkt dat er steeds minder kunstenaars meedoen, zal de beurs voortaan om de twee jaar worden gehouden. Ook Ons Erf krijgt een nieuwe permanente huurder, waardoor de locatie waarschijnlijk niet altijd op het gewenste moment beschikbaar zal zijn. “We zullen dan gaan moeten dealen met een permanente huurder. Als we de beurs blijven organiseren zouden we graag in Ons Erf willen blijven”, zegt Johanns.

Eigen expo’s
Dat er niet veel belangstelling is voor de beurs, komt volgens Johanns omdat veel kunstenaars gedurende het jaar eigen exposities houden. “Dat ondersteunen wij en vinden het goed”, maar het heeft wel effect op de NK en maakt het minder belangrijk en aantrekkelijk voor hen”, zegt Johanns.

De NK wordt vanaf 1965 gehouden. In de begin jaren tachtig kwam er een onderbreking van ongeveer acht jaren. De beurs werd wederom opgepakt als een project van de Rotary bij het 35-jarig bestaan. Sindsdien is deze activiteit in veel aspecten vernieuwd. Johanns zegt dat op een gegeven moment aan de beurs een internationaal tintje werd gegeven door het laten meedoen van buitenlandse kunstenaars. Hiervan werd later afgestapt omdat het kostenplaatje te hoog kwam te liggen.
De organisatie heeft het liefst dat rond de 50 kunstenaars meedoen. Johanns hoopt dat de beurs door zal gaan.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April