Winkelier verkoopt vervallen producten
09 Jul 2012, 06:00
foto
De districtsraad van Marowijne heeft zich in het grensplaatsje Albina georiënteerd. (Foto: Isaak Poetisi)


De districtsraad (dr) van Marowijne heeft bij een supermarkt te Papatam vervallen producten op de schappen aangetroffen. De winkelier moest terstond deze producten verwijderen.

Bij een steekproef donderdag in de supermarkten te Papatam, ontdekte de dr de vervallen producten. Albina heeft een structureel probleem met vervallen producten. Drie maanden geleden had de afdeling Milieu Inspectie van het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg bij controle in Albina en Moengo heel wat vervallen producten in de winkelschappen opgemerkt. Op last van de inspectie zijn toen enkele winkels gesloten.

“Het is de bedoeling om aan te kloppen bij het ministerie van Handel en Industrie om het ernaar toe te leiden dat personeel van dit ministerie zich oriënteert in de winkels in Albina", zegt ondervoorzitter van de districtsraad Nicholaas Prisirie. De dr wilde zich oriënteren over de dagelijkse gang van zaken. Over de taxichauffeurs en de beschikbare parkeerruimte en over de boothouders die zich hebben georganiseerd.

Uit gesprekken met de bewoners is gebleken dat er behoefte is aan een nieuwe weg. De structurele aanpak van de weg is een aangelegenheid van het ministerie van Openbare Werken (OW). “We hebben begrepen dat de voorbereidingen daartoe gaande zijn”, zegt Prisirie. Volgens hem wacht OW op de droge periode om de werkzaamheden te starten. Ook de drinkwatervoorziening in het gebied is een probleem. De hoofdwaterleidingbuis van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij stopt halverwege de weg vanuit Albina. De dorpelingen zijn genoodzaakt het met kwik vervuild water uit de Marowijnerivier te gebruiken. “Als dr zullen we contact maken met de SWM afdeling Marowijne om na te gaan in hoeverre de leiding kan worden doorgetrokken tot Papatam”, zegt Prisirie.

Isaak Poetisi

Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April