SV Notch ontbeert financiën na arrestatie Piet Wortel
29 Apr 2012, 00:15
foto
Manager van NV Notch Joël Martinus bij zijn auto die hij cadeau heeft gekregen van Piet Wortel.


De hoofdklasse vereniging SV Notch weet zich nog staande te houden in de hoofdklasse competitie. Maar met de arrestatie van Siegfried ‘Piet’ Wortel in Spanje dreigt de voetbalclub in financiële problemen te komen. Wortel is de hoofdsponsor van niet alleen de voetbalvereniging maar ook van clubmanager Joël Martinus, alias Bordeux.

Wortel werd eerder deze maand in Spanje gearresteerd op verdenking van het smokkelen van ruim 3000 kilogram cocaïne. “Sinds de arrestatie heb ik persoonlijk en als manager van de club nogal moeilijke tijden”, zegt Martinus aan Starnieuws. SV Notch is het afgelopen jaar naar de hoofdklasse gepromoveerd van de Surinaamse Voetbalbond.

Moeilijke tijden
Volgens de manager kan de voetbalvereniging zich voorlopig nog staande houden maar zal, als de financiële en materiële ondersteuning van Piet Wortel uitblijft, de club moeilijke tijden tegemoet gaan. Nu al komen de trainingsgelden die de clubleden ontvangen volgens Martinus in gevarenzone. Een geplande trip van de club naar Aruba, waarvan de volledige kosten door Wortel gedekt zouden worden is onzeker geworden.

Martinus zegt Wortel niet te kennen als iemand die zich bezig houdt met drugs. “Ik weet dat de man in de hout, goud en transport business is. Ook heeft hij aandelen in veel bedrijven”, zegt de SV Notch manager. Op basis hiervan vindt Martinus dat zijn hoofd- en persoonlijke sponsor moet worden vrijgelaten. Wortel verzorgt ook de complete uitrusting van de SV Notch manager. Martinus toont trots de peperdure ‘Dodge’ die hij van de sponsor cadeau heeft gekregen. “De club zal niet ten onder gaan en aanverwante sponsors aanspreken, maar het is wel een gevoelige klap”, zegt Martinus.