Copa America 2024: Uruguay wint overtuigend met 3-1
24 Jun, 00:11
Maximiliano Araújo opent de score al na het eerste kwartier. Uruguay wint het duel tegen Panama uiteindelijk met 3-1.

In de tweede wedstrijd van Copa America 2024 in Groep C neemt recordkampioen Uruguay het op tegen Panama in het Hard Rock Stadium in Miami. De jongens van Marcelo Bielsa betreden voor de allereerste keer het veld betreden tijdens de Copa America 2024. Uruguay wordt beschouwd als een van de favorieten. Ze tonen ook dat ze kunnen voldoen aan de verwachtingen. Het wordt 3-1 voor Uruguay.

Maximiliano Araújo schiet met links een heerlijk schot buiten het strafschopgebied in de rechterbovenhoek van het doel van Orlando Mosquera. Uruguay staat in de 16e minuut op voorsprong.

Uruguay komt weer opzetten. Het schot van Darwin Núñez komt van buiten het strafschopgebied en wordt gestopt in de linkerbovenhoek.

Een kopbal van Giorgian de Arrascaeta (Uruguay) vanuit het midden van het strafschopgebied wordt ook gestopt in de linkerbenedenhoek. De voorzet kwam dit keer van Nahitan Nández.

De drukste man in de eerste helft in absoluut de goalie van Panama vier goede reddingen brengt. De Uruguayanen hebben twaalf schoten en vijf hoekschoppen, Panama heeft drie schoten en 1 hoekschop. Uruguay had zeker twee grote kansen om hun voorsprong te vergroten, maar steeds stond Mosquera op de juiste plek.

Panama houdt meer vast aan zijn defensie, maar kan op momenten gevaarlijk worden. Ofschoon de Uruguayanen heel actief en snel zijn, hapert het enigszins aan de accuraatheid.

‌Panama komt hernieuwd uit de kleedkamers. Ze zitten beter op de bal en hebben de Uruguayanen aardig onder bedwang.

Puma Rodríguez krijgt keer op keer kansen om Panama ten minste een gelijkmaker te geven, maar het is niet zijn avond. Panama is niet scherp genoeg in de aanval en al helemaal niet in de afronding.

Ook bij de Uruguayanen lukt het vaker niet bij de afronding. Maar uiteindelijk weet Darwin Núñez de Panamese goalie te verslaan met een schot met zijn linkervoet vanuit het midden van het strafschopgebied. Met nog vijf minuten regulier speeltijd, vieren de Uruguayanen hun overwinning al.

Er kan ook niets meer mis als Matías Viña in blessuretijd het derde doelpunt voor Uruguay erin schuift. Een prachtig schot vanuit het midden van het strafschopgebied.

Amir Murillo kan er in extremis ook een voor Panama op het scorebord krijgen in de 94e minuut. Het laatste fluitsignaal klinkt...

Een verdiende overwinning voor Uruguay tegen een Panamese ploeg die in de tweede helft een prima wedstrijd speelde.