Gouddelver gewond; Braziliaan gedood bij beroving (update)
23 Apr, 09:38
foto


Gouddelver P.A. (36) heeft gisteravond een schotverwonding opgelopen in het Nassaugebied. Hij was op een ATV, toen er vanuit het bos werd geschoten door 5 Brazilianen. Tijdens het vuurgevecht is een Braziliaan dodelijk geraakt.

P.A. is geraakt in zijn buikstreek. Een andere verdachte heeft schotwonden opgelopen aan zijn benen. De controlepost te Redi Doti heeft diverse instanties ingeschakeld.

De gouddelver is per ambulance vervoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Van hem is buitgemaakt 700 gram ruw goud.

Politiebericht
De politie van de afdeling Recherche Regio Oost kreeg maandag omstreeks 20.15 uur de melding van een gewapende beroving in het Nassaugebied waarbij een manspersoon van Braziliaanse afkomst om het leven is gekomen en het slachtoffer P.A. (36) met een schotverwonding, meldt de politie.

Volgens verklaring van P.A. reed hij samen met een man van Braziliaanse afkomst en twee militairen op een All Terrain Vehicle (ATV). Voordat ze de hoofdweg naderden sprongen 5 mannen met automatische wapens uit het bos en opende het vuur op hen. De bestuurder van de ATV, in deze de Braziliaan en het slachtoffer die achter hem zat, werden meteen geraakt. 

Het slachtoffer rende het bos in en kwam na enige tijd een bromfietser tegen die hem naar de hoofdweg reed. De broer van het slachtoffer wachtte daar om hem naar SEH te vervoeren voor medische behandeling. Verder gaf het slachtoffer aan dat ten tijde van de schoten de militairen weer het vuur openden op de verdachten waarbij een militair geraakt werd. De buit betreft 700 gram goud.

De verschillende eenheden zijn ingeschakeld om de plek aan te doen. Deze zaak is voor verder onderzoek overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.
Advertenties

Sunday 19 May
Saturday 18 May
Friday 17 May